zondag 10 augustus 2014

Kinderpraat 27

Masseren
Evi wilde mijn schouders 'majjosjeere'

Terrasje
Volgens Evi gaan we een drankje drinken op een 'matrasje'.

Baas
Iza en Evi mochten van mij een zakje chips pakken dat ze al liggend op hun nieuwe luchtbed op het gras, langs het zwembad, op aan het eten zijn. Dan komt Nico naar buiten. 'Eej!', zegt hij, 'Ich lös auch waal un zèkske sjips!' Evi antwoordt heel bijdehand: 'Det mos-se zelluf pakke en iërs aan mama vraoge'.

Veer
We zitten een ijsje te eten aan de Maas in Beesel. Dan ziet Nico een zwemmer. Even later zien we de zwemmer aan de overkant het water uitkomen. 'Zei ich toch det dae nao de euverkângk aan ut zjwumme waas', zegt Iza. 'Dae wol zeker neet met ut vaer'.

Hoe kan jij?
Iza en Evi spelen riddertje in hun speelhuisje. Ineens hoort Nico dat Evi dit tegen Iza zegt: 'Wie kan jou hier binnenkomen?'

Vriendje
's Nachts nadat we de begrafenis van mijn oma hebben gehad (die 94 jaar mocht worden), wordt Evi om 01:30 uur wakker en roept ze dat haar knuffel gevallen is. Nadat ze nog een keer op is gestaan en ik haar nog eens haar lampje aan hoor maken begint ze om 03:00 uur te huilen. Als ik bij haar ben en vraag wat er is zegt ze snikkend en snuffend: 'Ich heb zo'n verdriet ömdat oma Steijl doëd is en ich oma Steijl zien vriendje waas'.

Midgetgolven
Volgens Evi hebben we in Arcen 'ritjesgolven' gedaan.

Formule 1-auto
Evi wil graag bij de speelgoedwinkel een 'familie 1-auto' kopen

Knappe jongen
We zitten een ijsje te eten in Epen. Tegenover ons aan het tafeltje zit een jongen van een jaar of 20 met z'n vriendin. 'Mama?', zegt Evi, 'ich ving dae meneer zien kop leuk'.

Quote
Evi: 'Jonges zien groëter maar meisjes zien slimmer'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten