donderdag 26 juni 2014

Voetbalprietpraat

Sneijder
Evi en ik zijn samen aan het voetballen. Ieder staat bij zichzelf voor de goal. 'Ich bön Sneijder', zegt Evi als ze een goal maakt. De volgende keer als ze aan de beurt is lukt het haar niet om een goal te maken. 'Sneijder is auch neet altiéd good', zegt ze dan heel wijs.

Pauze
Nico, Iza, Evi en ik zitten klaar voor 'Portugal - Duitsland'. Dan vraagt Evi of deze film ook op pauze kan want ze moet nog even plassen.

Sticker
Tijdens het voetbal kijken zegt Iza dat ze het tof vindt dat een speler van de ene ploeg een speler van de andere partij meehelpt met opstaan als die gevallen is. 'Den kriég dae unne sticker!', concludeert Evi.

Scheidsrechter
Iza vind dat de 'scheidrechster' op moet letten en moet zien dat de Duitsers zich aanstellen.

Nederland
Evi: Hup Needoowland!

Oranje
De spelers van het Nederlands Elftal staan in hun blauwe trainingspakken klaar voor de wedstrijd tegen Australië. 'Maar wao is Oranje?', vraagt Evi.

Verslaggeven
Iza doet verslag van België-Rusland terwijl wij op aan het ruimen zijn. 'Oe. België haet wéér bijna un goal. Die zien good bezig'. 

Leeuw
Tijdens Nederland - Chili zegt Evi ineens: 'Ich ken un liedje van unne leeuw'. 'Zing ens den', antwoord ik. Evi: 'Hup Holland Hup...' en ze zingt het hele refrein.

Kijken
In de wedstrijd Nederland - Chili pakt Kuijt op een mooie manier de bal af van een Chileen. 'Mooi Kuijt!', roep ik. Evi denkt hoorbaar na en zegt na een paar seconden: 'Wet Kuijt det weej aan ut kiéke zien?'

Fris
Er worden tijdens de voetbalwedstrijd een aantal overtredingen gemaakt door beide partijen. 'Wae deej get wat neet klop? Nederland?', vraagt Iza. Ik antwoord dat ze allemaal niet fris zijn. Even later wordt er gewisseld bij Nederland. Iza vraagt wie erin komt en wie er dan uit moet. 'Toch neet Robben hè? Want dae is waal un bietje fris'.

Wissel
Kuijt wordt gewisseld voor Kongolo. 'Kongolo?! Dao heb ich nog NOEIT van gehuuërd', zeg ik. 'Ich onneet', zegt Evi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten